ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο ή ¾  φλιτζανιού ταχίνι
Χυμός 4-5 πορτοκαλιών
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ποτηράκι κονιάκ
Ξύσμα λεμονιού

Γέμιση:

4 μεγάλα μήλα τριμμένα  στον τρίφτη του κρεμμυδιού
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
1 φλιτζανάκι χονδροκοπανισμένη  καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
Ανθόνερο
Κανέλλα

Εκτέλεση:

Λιώνουμε  το ταχίνι με το πορτοκαλόζουμο  και ρίχνουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αν τραβάει υγρό προσθέτουμε πορτοκαλόζουμο. Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο χονδρό και το απλώνουμε σε λαδοαλευρωμένο 34αρι ταψί.

Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τις στρώνουμε πάνω σε φύλλο , πατώντας  την ελαφρά με το κουτάλι. Ανοίγουμε και το δευτερο και το στρώνουμε πάνω από την γέμιση. Με τα δάκτυλα ενώνουμε προσεκτικά τα 2 φύλλα στα χείλη του ταψιού. Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς για μία ώρα.







Φωτογραφία: χρονια πολλα κι ευτυχισμενα !!!!


Φωτογραφία: ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ  ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ  <3  <3   <3


Φωτογραφία: H Κρήτη στο πιάτο σας!

                   Κάντε LIKE στη σελίδα μας "Ταβέρνα Ο Βούργιας"  
                                και κερδίστε 5 % ΕΚΠΤΩΣΗ
                         με την επόμενη τηλεφωνική σας κράτηση 
                                  στο τηλ  6949 011147
                                 ή με μήνυμα στη σελίδα !

                 Ισχύει και για τα 224 likes που μας έχουν ήδη τιμήσει!

 ΚΑΙ.. 
Eιδικές τιμές για catering/γάμους /αρραβώνες/ εταιρίες             ενώσεις/κοινωνικές εκδηλώσεις/γιορτές/ πάρτυ/home delivery
με προκράτηση: Τηλ .6949 011147 ή
email: vourgiasdelivery@yahoo.com ή με μήνυμα στη σελίδα.

"ΒΟΥΡΓΙΑΣ"
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ
ΒΥΡΩΝΑΣ/ΑΘΗΝΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου